Poradna AVerMedia AVerTV Volar HD PRO A835

Autor: Anonym | Vloženo: 25.12.2012 000 16:54 | Témata: Poradna AVerMedia AVerTV Volar HD PRO A835

Anonym

DVB-T / DVB-S

Dobrý den.
Na střeše máme 2 paraboly + obyčejnou anténu, z čehož využitá je pouze jedna parabola. Pokud chci přijímat všechny 4 multiplexy v ČR, bude pro oblast Hořice v Podkrkonoší a Jičín stačit externí DVB-T, nebo si mám radši koupit domů DVB-S, který připojím k parabole?

Předem děkuji za radu.

  • AVerMedia_CZ

    AVerMedia_CZ

    29. prosince 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    samozřejmě záleží na spoustě aspektů, ale pokud na běžné TV připojené k DVB-T anténě naladíte všechny 4 multiplexy, mělo by to jít i s tímto tunerem.
    S pozdravem,
    AVerMedia CZ

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      29. prosince 2012 - Anonymní uživatel

      Televize je kabelem připojená přes receiver k parabole, zbývá tedy volná jedna parabola a jedna anténa. Můj dotaz spočívá v tom - jestli raději pořídit DVB-T nebo DVB-S, jaký to pro mě bude mít významový rozdíl, mimo to, že pozemní vysílání "chytnu" v dobrých podmínkách i externě, narozdíl od DVB-S, k čemuž potřebuji parabolu dobře namířenou na družici, čili bude asi problém si jí někde externě nosit.


    • AVerMedia_CZ

      31. prosince 2012 - AVerMedia_CZ

      V satelitním vysílání můžete samozřejmě přijímat mnohem víc programů a to včetně zahraniční nabídky. Ale jak píšete...satelitní parabola je poměrně nemobilní řešení a pokud tedy nepožadujete žádné speciální programy a vystačíte s nabídkou českých digitálních multiplexů, pak je určitě vhodným řešením spíše klasický DVB-T tuner, který lze připojit na domovní, nebo jakoukoliv externí anténku.

      S pozdravem a přáním šťastného a úspěšného roku 2013,
      AVerMedia CZ


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.